Tapa´s, churro´s en holbewoners (zelfde) - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Roxanne Hosemans - WaarBenJij.nu Tapa´s, churro´s en holbewoners (zelfde) - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Roxanne Hosemans - WaarBenJij.nu

Tapa´s, churro´s en holbewoners (zelfde)

Door: RoxanneHosemans

Blijf op de hoogte en volg Roxanne

08 Januari 2011 | Spanje, Madrid

Hola a todos,

Hoy día es mi tercera día en Granada y ya me siento en casa ahí. La gente (lokal así como los otros viajeros) son tan agradable y ayudable. Ya fui en muchos differentes tapasbars y descubré una lugar con churros deliciosos! Ayer fui en un recorrido a pie y he vista muchas buenos sitios de Granada, como los barrios antiguas de las Mores en de los judios. Que impressionante! En el domingo me movera a mi apartemento compartido y en el lunes mis clases de español iniciara.

So far so good... Nu ga ik weer in het Nederlands verder (schakelde al bijna naar het Engels over, want dat is de taal die ik nu voornamelijk spreek, denk en droom. Een grote meerderheid van de andere reizigers is namelijk Engels sprekend en de rest past zich aan). Voor de mensen die nog niet zo goed Spaans begrijpen of die mij niet snappen omdat er vast hier en daar nog wat fouten inzitten, geen zorgen. Als je het onderstaande leest, mis je niets!

Woensdag ben ik in mijn huidige hostel aangekomen, waar ik meteen werd ondergedompeld in vriendelijkheid en behulpzaamheid. Binnen een uur had ik al wat nieuwe vrienden gemaakt met wie ik een fantastische churrostent heb ontdekt. Ook heb ik nog geen normale avondmaaltijd gehad sinds ik hier ben, want ik zit steeds al vol van alle lekkere tapas die je krijgt als je ergens wat gaat drinken. Het maakt niet uit wat je bestelt, je krijgt altijd een bord vol tapas erbij met voor iedereen een goede portie. Dit kunnen plakjes stokbrood met iets erop zijn, wrapjes, bladerdeeghapje, wat chips en zelfs een kleine portie spaghetti. Na twee tot drie drankjes zit ik vol..

Donderdag heb ik een stadwandeling gemaakt langs verschillende mooie en typische plekken in Granada. Eerst zijn we een stukje de bergen in geklommen (Granada ligt namelijk aan de voet van de Sierra Nevada, een kleine, besneeuwde bergketen). Onderweg kwamen we een heel bijzonder graffitiwerk tegen. Ik zal kijken of ik er een foto van kan plaatsen. Het doel van deze klimtocht was de grotten bezoeken. En niet alleen de grotten, ook hadden we de eer één van de mensen die daarin leven te ontmoeten. Ergens in de geschiedenis van Granada zijn mensen begonnen met grotten uit de berg hakken, zodat zij ook in de winter een koel ´huis´ zouden hebben, want de temperatuur in een berg blijft redelijk constant (16-18 graden). We bezochten de grot van een 70-jarige hippie die zijn grot ongeveer 20 jaar geleden ´vond´. Heel bijzonder om te zien, een soort konijnenhol met 4 of 5 ronde kamertjes, maar waar wel alles aanwezig was: electriciteit, TV&DVD etc. De man had er nog een redelijk gezellige plek van gemaakt! Bewonderingswaardig, want het lijkt me een hele uitdaging om een grot (ronde, ongelijke kamers) in te richten met standaard meubels...
Na onze ontmoeting met deze grottenman (die overigens een Lexus in zijn achtertuin had staan), vervolgden we onze tocht langs 3 wijken die Granada kenmerken: de oude Moorse wijk (met daarin ook de Alhambra), de Joodse wijk en, in de bergen, een andere, meer simpele grottenwijk waar zo´n 500 hippies zich huisvesten (een soort anti-kraakwijk). Het was een leuke wandeling vol slechte grappen die, natuurlijk, eindigde met churro´s con chocolate!

Een ander hoogtepunt in mijn verblijf was mijn bezoek aan een hotspring gisteravond. Gister heeft het best wat geregend hier, dus hij waarschuwde al dat het modderig kon zijn. Nu hadden we daar het eerste deel van de reis niet zoveel last van, totdat we overstapten in een 4x4 auto (die uit het tijdperk van holbewoners had kunnen stammen, met zelfgemaakte banken achterin zonder riem of iets waaraan je je kon vasthouden) en ´offroad´ verder gingen. Het voelde meer alsof ik op een boot zat dan in een auto, want we waren alleen maar aan het glijden en zinken in de modder, wat eigenlijk best grappig was. Maar aangezien we amper vooruitkwamen besloot onze bestuurder (die elke 10sec uit zijn raam hing om de vooruit een beetje ´schoon´ te poetsen zodat hij wat kon zien) om toch om te draaien en een andere route te pakken. Een zeer hobbelige route kan ik je vertellen! Dit leverde heel wat stuiterwerk op bij ons achterin. Op de een of andere manier is het me gelukt op dezelfde zitplaats bij de hotsprings aan te komen als waar ik onze 4x4 tour begon, maar nu stonden we pas echt voor een uitdaging: in het warme water komen zonder over de modder uit te glijden... De afstand tussen de auto en het bad was maar 4 meter, maar het was een hele onderneming om deze te overbruggen. Je kon namelijk eindeloos lopen zonder maar een centimeter vooruit te komen, steeds uitglijdend op je eigen plek (vooral ik scheen daar een talent voor te hebben). Eenmaal in het water was de glijmarathon zeer de moeite waard! Zo heerlijk, dat warme water midden in de natuur onder een open sterrenhemel! Weer in het hostel aangekomen kwam ik erachter dat aankleden in het donker, in de modder ook geen succes is.. Maar nogmaals, zeer de moeite waard!

Vandaag ga ik heerlijk door de deze prachtige stad wandelen en o.a. uitzoeken waar mijn appartement ongeveer is, zodat ik er morgen gemakkelijk heen kan verhuizen en dan zal ik maandag met mijn Spaanse lessen beginnen. Ik heb er veel zin in!

Heel veel liefs aan iedereen!!
Roxanne

PS. Ik geloof niet dat ik hier in mijn hostel foto´s kan uploaden, misschien ergens anders in een internetcafé. You´ll see!

• 14 Januari 2011 - 11:15

Zoé :

Jaa roxie mooie verhalen :) geniet ze!!

Grande abrazzo Zoé